روشهای سنتی و قدیمی جهت شناسایی حیوانات شامل پلاك های الصاقی، خالكوبی و علامت گذاری بود كه این روش ها معایب بسیار زیادی داشت. در دو دهه اخیر تكنولوژی میكروچیپ تغییر عظیمی را در سیستم های شناسایی ایجاد نموده و بعنوان یك اساس شناسایی مكانیزه در جهان مطرح شده است. این تكنولوژی بر اساس شناسایی توسط امواج رادیویی استوار بوده و بدون نظارت و تفسیرهای نظری و شخصی انجام می پذیرد.
میکروچیپ چیست؟
میكروچیپ به اندازه یك دانه برنج بوده كه عاری از هر گونه منبع الكتریكی می باشد. میكروچیپ در زیر پوست جاندار كاشته می شود، بطوریكه این عمل كاشت نظیر واكسیناسیون بوده و بسیار ساده و بدون درد انجام می پذیرد. هر میكروچیپ دارای یك كد اختصاصی بوده كه در زمان ساخت توسط اشعه لیزر طراحی می گردد. این كدها غیر قابل تغییر و یا جایگزینی بوده و در تمام مراحل حیات جاندار به عنوان عامل دقیق شناسایی استفاده می شود. میكروچیپ در داخل محفظه شیشه ای كه قابلیت تطابق با بافت زنده موجود را دارد قرار می گیرد. این محفظه از ایجاد واكنش های ایمنی جاندار جلوگیری می نماید. لذا میكروچیپ تا انتهای عمر جاندار در بدن، بدون هیچ گونه عارضه ای باقی می ماند. دستگاه اسکنر، میكروچیپ را توسط امواج رادیویی فعال نموده و امواج برگشتی به دستگاه، كد اختصاصی میكروچیپ را تعیین می نماید.
مشخصات میکروچیپ بر اساس اطلاعات مرکز RIPE مطابق با استاندارد ISO 3166 می باشد و درج کد سه رقمی 364 (مختص ایران) برای کاشت میکروچیپ مورد تایید نظام دامپزشکی است. بعد از کاشت میکروچیپ می بایست صحت کارکرد میکروچیپ توسط دستگاه اسکنر مخصوص آن کنترل گردد. کلیه کمپانی های فروشنده میکروچیپ باید دارای استاندارد بین المللی ISO 11784/11785 FDX-B و گواهینامه از کمیته بین المللی رکورد (ICAR) باشند.